Как да се грижим за травертина?

Травертинът е здрав и устойчив естествен камък, но за по-дълъг живот трябва да следвате 3 процедури: почистванеимпрегниране и последваща поддръжка.

Преди импрегниране почистете повърхността на камъка с LTP Grimex – мощно решение, което се предлага в нашия асортиментПочистването с LTP Grimex е подходящо за вътрешна и външна употреба, като оставя повърхността напълно суха за последващо импрегниране. Също така е ефикасен за премахване на петна, масла, мазнини, упорити замърсявания и стари слоеве от восък.

След като измиете и подсушите плочките травертин, импрегнирайте повърхността сLTP Mattstone – най-мощният импрегнатор, предлаган на пазара, който осигурява максимална защита на повърхноститеПроцедурата импрегниране е от съществено значение за ежедневна защита на естествения камък срещу водни капки, прах и упорити петна. При тази процедура порите по повърхността на травертина се запечатват, създавайки бариера срещу външни агенти, които могат да го повредят.

За да подобрите и подчертаете цвета на травертина, използвайте LTP Color Intensifier –мощен импрегнатор, който вдъхва жизненост на всички бледи повърхности от естествен камък, независимо от обработката им — шлайфани, опесъчени, антикирани, неполирани и пр. процедури, от които материалът става блед на вид. Използван специално във влажни пространства, продуктът осигурява надеждна защита от вода, петна, мазнини и пр., като същевременно позволява на обработената повърхност да „диша“.

За ежедневно почистване и последваща поддръжка препоръчваме LTP Waxwash – почистващ препарат, който няма да навреди на импрегнираната повърхност, при упорити петна – LTP Power Stripper, а за петна от фугиращи смеси – LTP Grout Stain Remover. Всички продукти на бритнаската марка LTP за почистване, импрегниране и поддръжка на травертин ще откриете на нашия уебсайт.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Търсите нещо оригинално?

За повече информация

  • България
  • Бургас, 8005
  • СПЗ - БУРГАС

© 2020 stonedecor.bg