Травертин
Дар от природата!

Що е то травертин?

Травертинът е един от най-забележителните материали за интериорно и екстериорно оформление, доказал своите качества и неподвластна на времето красота от древността до наши дни.

Предпочитан избор е за декорация на бани, кухни, но също така и на фасади на къщи, за външни настилки и др.

Естествен камък с уникална текстура, изваяна от природата в неповторими форми и краски, е сигурен, елегантен и устойчив на времето и тенденциите начин да внесете частица от великата природа в пространствата, които обитавате. 


Защо да изберем травертин?

В зависимост от формите, цветовете и размерите, травертинът може да внесе цяла палитра от усещания – от класическа елегантност, през рустикално безвремие до изчистен минимализъм.

Травертинът е и изключително здрав материал, който може да издържи на интензивен трафик

Устойчив е на вода и влага, което го прави идеален избор за вътрешни и външни мокри зони.


Къде се използва ?

Травертинът може да се използва навсякъде както в жилищни, така и в обществени пространстранства – единственото, което ви трябва е вашето въображение.

Устойчивият на времена и моди травертин може да бъде комбиниран с модерни мебели, еклектични арт творби и различни материали, сред които кожа, дърво и стъкло. Каквото и да изберете, този естествен камък ще внесе неподвластна на времето красота във вашето пространствоТова е камък, който лесно се адаптира към промени в мебелировката, декорацията и стила в дома, офиса или ресторанта, и служи като вълшебно каменно платно за творчество и нови идеи в дизайна.


Как се поставя?

Монтажът е толкова важен, колкото и изборът на най-подходящия камък за вашия проект.

След разопаковане, плочките трябва да се измият и подсушат добре. За залепване препоръчваме Weber Set Marmo Plus — еластично, бързосъхнещо лепило, което е подходящо и за външна употреба и което може да се използва и върху подово отопление.

Със своите повече от 30 нюанса, от които можете да избирате, фугиращата смес Weber Color Comfort се нанася след фиксиране на плочките и красиво подчертава естествения камък.

За правилен монтаж ви препоръчваме да наемете експерт по поставяне на естествен камък.

Търсите нещо оригинално?

За повече информация

  • България
  • Бургас, 8005
  • СПЗ - БУРГАС

© 2020 stonedecor.bg